Betegfókusz

Rólam

2016. augusztus 25. - Ficzere Andrea

Aki bölcsen él, úgy dolgozik sorsán, mint egy festő a képén: időnként hátralép, megnézi az egészet - időnként közel hajol, s a távlat emlékével kidolgozza a részleteket. Ha nem így tesz, belevész a képébe.” Müller Péter

 

 

Vezetőként és családanyaként egyaránt meghatározó vezérelv számomra Müller Péter fenti gondolata. A napi szintű feladatok, kihívások közepette nagyon fontos, hogy időről időre hátralépjünk és megnézzük, mire jutottunk eddig, milyen jó, kevésbé jó, és akár rossz döntéseket hoztunk, milyen stratégiákat használtunk, illetve a lehetőségeink változásával hogyan lendíthetjük tovább aktuális dolgainkat. Legyen szó bármilyen feladatról, a hosszú távú sikeresség érdekében tudnunk kell új lendületet vinni a munkánkba.

Ennek a szellemiségnek a jegyében indítottam el ezt a blogot is, hogy mintegy felülemelkedve a napi problémákon és kérdéseken, olyan új szempontokat és lehetőségeket ismerjek meg és tárjak fel az érdeklődők számára, amelyek segíthetik a mai magyar betegellátást.

Meggyőződésem szerint az egészségügyben az emberi kapcsolatok, az odafigyelés és gondoskodás erősítése, a betegfókuszú szemlélet hozhat ilyen áttörést.  Ez a kérdéskör mindannyiunkat közvetlenül érint. Betegeket, hozzátartozókat és dolgozókat egyaránt. Fontosnak tartom, hogy az aktualitásokon túl mélyebben megismerjük, hogyan is segítheti a betegfókuszú szemlélet a gyógyítás hatékonyságát. Erről szól ez a blog.

A bejegyzés trackback címe:

https://betegfokusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6011650966
süti beállítások módosítása